Rammelend IT-systeem bij uitkering pensioenen

Rammelend IT-systeem bij uitkering pensioenen

Er worden regelmatig fouten gemaakt bij de uitkering van pensioenen doordat de regelingen worden ondersteund door een rammelend IT-systeem zeggen experts tegen Nieuwsuur en Investico. Daardoor krijgen sommige pensioengerechtigden honderden euro’s te veel of te weinig uitgekeerd.

Deze ontdekking brengt zorgen met zich mee. Want hoe verloopt het als de nieuwe pensioenregeling in zijn werk gaat? Deze is nog complexer waardoor er gevreesd wordt dat het hele IT-systeem zal bezwijken. Wat gaat er dan gebeuren met de uitkeringen?  

Groter risico fouten in nieuwe pensioenstelsel

Dit zal gevolgen met zich meebrengen. Zeker als er gekeken wordt naar het verleden; de pensioenuitkering klopte niet bij tientallen mensen. De verouderde IT-systemen zorgen ervoor dat het risico groter is dat er bij het nieuwe pensioenstelsel fouten worden gemaakt met de uitkering van pensioenen.

Investering staat laag op prioriteitenlijst

Uit een onderzoek onder de risicomanagers van de belangrijkste Nederlandse pensioenfondsen uitgevoerd door PWC zijn de verouderde IT-systemen ook geïdentificeerd als risicofactor. Toch zeggen de risicomanagers dat een investering om te vernieuwen in de IT toch nog te laag staat op de prioriteitenlijst. Op dit moment wordt vooral gefocust op het voorkomen van cyberinbraken en datamanipulatie.

Pensioenadvies

Advies nodig op het gebied van pensioenen? Onze experts helpen u graag verder. Onze missie is niet voor niets het inzichtelijk en begrijpelijk maken van pensioenen. Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Houd dan zeker onze website in de gaten.