Deskundig en persoonlijk advies?

Bel ons: 0183 666690 of stuur een mail

Informatie - Klachtenregeling

Sevenhuysen Pensioen Consultancy wil graag dat u tevreden bent over haar diensten en haar service.

Daarom werkt SPC steeds aan de kwaliteit van de dienstverlening. Maar het kan wel eens anders lopen dan verwacht. In dat geval horen we dat graag van u. Als u een klacht hebt: laat het ons weten. Wij luisteren naar u en zoeken naar een passende oplossing.

Sommige klachten kunnen vrij eenvoudig worden verholpen. Als een klacht al langer geleden is ontstaan, kan het moeilijker worden om alle informatie die nodig is, te achterhalen. Neem daarom, als u een klacht hebt, zo snel mogelijk contact met ons op.

U kunt uw klacht op vier manieren aan ons doorgeven:

1. Contactpersoon
U kunt uw klacht bespreken met uw contactpersoon bij Sevenhuysen Pensioen Consultancy. 
Als het mogelijk is, zal uw klacht direct worden verholpen. Kan dit niet direct, dan wordt met u een afspraak gemaakt over de verdere afhandeling.

2. Telefonisch
Tijdens kantooruren op 0183 – 666690 of 06 42996044.

3. E-mail
U kunt uw klacht ook indienen via e-mail: info@sevenhuysen.eu. Geeft u een zo duidelijk mogelijke omschrijving van uw klacht en vergeet niet uw eigen gegevens te vermelden. U krijgt dan binnen 2 werkdagen een antwoord.

4. Schriftelijk
U kunt uw klacht ook schriftelijk indienen. Ons correspondentieadres luidt: Postbus 3107, 4200 EC, Gorinchem. U krijgt zo spoedig mogelijk een reactie.