Deskundig en persoonlijk advies?

Bel ons: 0183 666690 of stuur een mail

Verzekeringsadviseur

Met het oog op de door de AFM gepubliceerde “leidraad 2e pijler pensioenadvisering” en de in 2014 verwachte aparte WFT-module Pensioenverzekeringen, zult u zich  afvragen hoe u in de nabije toekomst uw relaties van een “passend pensioenadvies” kan voorzien.

Inmiddels heeft de AFM u geïnformeerd dat u voor 1 februari 2012 moet beslissen of u uw cliënten wilt blijven adviseren over pensioenverzekeringen.

Wat zijn mogelijke consequenties voor uw adviespraktijk als gevolg van de te verwachten regelgeving?

 • In uw adviespraktijk ontbreekt de pensioendeskundigheid om uw pensioenklanten passend te adviseren, conform de regelgeving van de AFM.
 • Het aantal pensioenrelaties in uw portefeuille is te klein om een pensioendeskundige in dienst te nemen.
 • Uw (totaal)relatie wordt “gedwongen” om voor een goed en passend pensioenadvies een andere partij (intermediair, bank) in te schakelen, met als risico dat deze andere partij ook de andere (schade)verzekeringen van uw (totaal)relatie mag analyseren.

 

Als u uw cliënten wilt blijven adviseren over pensioen heeft u 2 opties: 

 1. u gaat u klanten zelf adviseren, hetgeen betekent dat u de nieuwe Wft- module Pensioenen voor 1 januari 2014 dient te behalen of u neemt een gediplomeerd pensioenadviseur in dienst.
 2. U gaat een samenwerkingsverband met een pensioenexpert aan.

Als pensioenexpert met “slechts” een AFM-vergunning om te adviseren en te bemiddelen in pensioen- en levensverzekeringen is Sevenhuysen Pensioen Consultancy de perfecte betrouwbare partner voor u . Wij hebben niet eens de vergunning (en dus geen belang) om uw cliënten te adviseren over de schadeverzekeringen. Uw cliënten zijn bij ons in veilige handen.

De belangrijkste voordelen voor uw adviespraktijk om Sevenhuysen Pensioen Consultancy uw pensioenrelaties te laten adviseren en te beheren zijn: 

 • Deskundige pensioenadvisering, waarbij de “leidraad 2e pijler pensioenadvisering” van de AFM de basis is.
 • U bent niet (meer) aansprakelijkheid voor het pensioenadvies.
 • Uw (totaal)relaties blijven uw (totaal)relaties.
 • U bent flexibel in uw dienstverlening.
 • Geen dure pensioenadviseur op de loonlijst.
 • Advies en beheer van de pensioenregeling door een deskundige partij, waardoor u zich op uw kernactiviteiten kan richten.
 • Alle opdrachten gaan op basis van uren maal tarief, volledige transparantie derhalve
  naar u en uw relatie.

 

Wij zijn uw businesspartner op het gebied van pensioenen.